top of page

Om nu allt är energi?

Om nu allt är energi och den energi som du just nu bär på är den energi som också kommer att komma tillbaka till dig på olika sätt, skulle du vilja ändra den..?


Vet du vad som skulle hjälpa just dig att ändra den?


Att ta till mig- och börja leva efter kvantfysikens lagar (attraktionslagen) var det mest provocerande och det mest avgörande jag har valt. Är fortfarande ibland.


Att helt ta ansvar för min känsla i stunden och mitt mående, gör galet ont ibland. Vi är så tränade att lägga våra problem utanför oss själva.


Det uppstår då en tröskel som kräver mycket mod och bestämdhet att ta mig över. Att välja en positiv väg, som överraskande nog alltid finns tillgänglig när jag har valt det, fast hela systemet vill vältra sig i negativitet. Att ta hand om en jobbig känsla med kärlek, tillit och mjukhet istället för att gå in i rädsla, försvar och envishet.


Men efter tröskeln följer känslorna av styrka, självkärlek och utveckling som gör det värt det tusen gånger om. Känslan av att samarbeta med mig själv och min omgivning. Känslan av att hålla mig själv på ett sätt som fyller på med stärkande energi, istället för att tycka synd om mig själv på ett sätt som ökar den negativa energin.


För att inte tala om när jag började uppleva att det funkar, när det började kännas som att livet jobbade för mig istället för emot mig. Att jag drog till mig positiva saker, människor, möjligheter. Den underbara känslan av att jag har möjligheten att påverka min egen situation och mitt mående.


Jag började uppmärksamma vad jag kunde göra för att justera min energi, när jag ville det. Fyllde på verktygslådan och tränade på att använda verktygen. Rörelser, sång/ljud, samtal (med mig själv och andra), le utan anledning, sitta still och lyssna inåt, uppmuntra gråten att komma ut, skapa vibrationer i kroppen på olika sätt, lyssna på musik, gör något annorlunda, bestämma mig för att byta ut ett tillstånd mot något annat (fake it until you make it) m.m.


Helt plötsligt upptäckte jag att på någon minut kunde jag gå från missnöje till tacksamhet. Jag vet, det låter lätt smörigt och väcker ofta ifrågasättande tankar. Men för mig (och många andra) är det sanning. Det är min övertygelse att vi är skapta så att vi kan skifta vår verkligen, vår upplevelse, om och när vi vill.


Så många ljuvliga stunder som jag annars skulle ha missat, för att jag skulle ha haft fullt upp med mina negativa tankar och känslorna som följer med dem. Nu för tiden upptäcker jag oftare plötsligt att jag har det fantastiskt och kan då njuta ännu mer.


Så klart fastnar jag i negativitet fortfarande ibland, detta är inte ett statiskt tillstånd. Jag vältrar mig fortfarande från och till. Jag får vara uppmärksam på om även detta skapar prestationskrav. Men ju mer jag tränar, snällt mot mig själv och i min egen takt, desto oftare kan jag fånga upp mig själv när jag är på väg åt fel håll.


Så klart betyder det inte att vi ska förneka eller ignorera de tunga tankarna och känslorna, det handlar om att bli uppmärksam på när de är på besök och att göra ett medvetet val kring om det är fördelaktigt för oss att fortsätta fokusera på dem eller om vi egentligen vill fylla på med positivitet istället.


Om ett sår behöver kärlek, om ett mönster behöver brytas eller om en tanke bara behöver släppas taget om.


Inte för någon annans skull. För mig. För att få må bättre.


Kanske säger någonting inom dig också ja?


Jag önskar dig snälla tankar, mjuka känslor och ett liv som stödjer dig.


Kram från Heart of Hanna10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page